ALUNGĂ LUPII, PĂSTORULE! – Manualul eliberării spirituale de Pr. KATONA ISTVÁN





Pr. KATONA ISTVÁN

ALUNGĂ LUPII,
PĂSTORULE!

Manualul eliberării spirituale




ISBN 978-606-8688-05-3
Format: 14,5 x 20,5 cm; 196 pag.







***
Pr. KATONA ISTVÁN (n.1940) ‒ „patriarhul” reînnoirii carismatice catolice din Ungaria și nu numai, fondatorul Comunității Emaus (1979) și al Editurii Marana Tha, a fost și unul dintre ultimii preoți deținuți politic pentru motive de credință (1971). Drept recunoștință, Biserica i-a conferit premiul PARMA FIDEI / SCUTUL CREDINȚEI (2012).
Părintele Katona a scris numeroase cărți, fiind totodată un foarte apreciat conferențiar și conducător de seminarii și exerciții spirituale.

***
În ultimul secol, înfricoșătoarea luptă a binelui și a răului s-a derulat în fața ochilor noștri.
Nu mă gândesc numai la cele două războaie mondiale, la barbariile dictaturilor, ci la acel întuneric devenit constant în inima multor oameni: la ură, la setea de răzbunare, la nelegiuire, la setea de putere și plăcere fără margini, la lipsa iubirii. Sfânta Scriptură ne dezvăluie că în spatele tuturor acestor manifestări putem recunoaște atacurile duhului rău.
Cel rău se folosește de toate mijloacele pentru a ne rupe inima de Dumnezeu și, astfel, de mântuire. E bine să-i descoperim din timp vicleniile și să ne apărăm.
Niciodată nu a fost mai actual apelul Domnului nostru, Isus Christos:
Privegheați și vă rugați, ca să nu intrați în ispită.” (Matei 26, 41)
Dedic această carte celor care doresc să ajungă la libertatea sufletului și la bucuria care izvorăște din iubirea lui Dumnezeu.

Părintele Katona István